SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

0 kcal

  • Piernikowe ciasto z jabłkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] na keks wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy w piekarniku. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 porcji. Każda to 147 kcal. Białko 5 g, Tłuszcz 6,7 g Węglowodany 17 g. Do ciasta możecie dodać suszoną żurawinę, pokruszoną gorzką czekoladę lub suszone śliwki. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2754 Data: 2018-12-10 22:56:50
  • Zdrowe kotleciki fasolowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] oraz kaszę mannę. Wszystko dokładnie wyrabiamy i zostawiamy na kilka minut. Formujemy kotleciki lub placuszki i smażymy na patelni z odrobiną Garlic cooking spray. Gotowe. Idealnie się komponuje z prostą sałatką oraz Dzikim sosem Salsa Mexicana. Wartości odżywcze: Cała porcja to 560 kcal. Białko 34 g, Tłuszcze 8,8 g, Węglowodany 77 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2341 Data: 2019-01-21 12:40:04
  • Makaron z warzywami i krewetkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] i smażymy całość kolejne 30 sekund. Dodajemy część natki pietruszki, chilli, sól i krewetki. Smażymy do momentu aż krewetki będą gotowe. Kolejno dodajemy makaron, tarty parmezan oraz pozostałą część natki. Wszystko mieszamy i podajemy. Gotowe. Wartości odżywcze: Cała porcja to 544 kcal. Białko 30 g, Tłuszcz 24,4 Węglowodany 51 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2212 Data: 2019-03-01 09:40:05
  • Cheat curry w wersji FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowe. Wartości odżywcze: Całość to 1900 kcal. Białko 142 g, Tłuszcze 96 g, Węglowodany 105 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4902 Data: 2019-04-03 14:49:35
  • [...] krótko zamarynowane polędwiczki. Usmażone przekładamy do sosu i dusimy całość około 10 minut. Gotowe. Podane samodzielnie dadzą nam keto posiłek. Jeśli nie musicie się ograniczać, polędwiczki najlepiej smakują z makaronem. Wartości odżywcze: Całość dzielimy na 4 porcje. Każda to 500 kcal. Białko 34 g, Tłuszcze 38 g, Węglowodany 6 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1941 Data: 2019-04-30 10:54:53
  • [...] dodajemy kaszy "na oko" i ponownie mieszamy. Patelnię spryskujemy olejem kokosowym, dobrze rozgrzewamy i łyżką nakładamy masę. Placuszki smażymy z każdej strony około minuty - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze: Cała porcja - bez dodatków - to 480 kcal. Białko 20 g, Tłuszcze 8,7 g, Węglowodany 82 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4251 Data: 2019-05-18 18:39:17
  • [...] 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze kotleciki. Warzywa kroimy na kawałki/ plasterki i wszystko nadziewamy na patyki do szaszłyków. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym Dzikim Sosem. Wartości odżywcze: Cała porcja to 470 kcal. Białko 23 g, Tłuszcze 15,5 g, Węglowodany 56 g. Smacznego!  

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2192 Data: 2019-05-30 17:34:22
  • [...] czekoladą wkładamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Przekładamy do pucharka/słoika. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią masę. Chłodzimy około godziny. Dekorujemy kawałkiem czekolady, płatkami kokosa. Wartości odżywcze: Cała porcja to 358 kcal. Białko 28 g, Tłuszcze 18,6 g, Węglowodany 19 g. Makro podane bez dekoracji. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4096 Data: 2019-06-28 22:42:52
  • [...] Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 cm. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Na środek naleśnika wykładamy porcję fasolki, polewamy sosem, zawijamy i gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 5 porcji. Każda to 162 kcal. Białko 6.3 g, Tłuszcz 6,7 g, Węglowodany 22,2 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3043 Data: 2019-07-22 09:28:17
  • Błyskawiczne ciasto budyniowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :) Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 4 porcje. Każda to tylko 183 kcal. Białko 8 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 20 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3255 Data: 2019-07-24 08:50:21
  • [...] kokosowe, następnie dodaj ksylitol, sól oraz tapiokę, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 min często mieszając ugotowana tapioka powinna być przezroczysta przełóż ją do słoiczków i wstaw do lodówki na kilka godzin  po tym czasie dodaj pulpę mango, wiórki kokosowe i pokruszoną czekoladę Wartości odżywcze 1 porcji kcal: 222 B: 3,5g T: 9g W: 34g

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2948 Data: 2021-04-08 08:43:15
  • Zielona sałatka z curry tofu

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] konsystencji. Do miski przełóż szpinak, obranego i posiekanego w plastry ogórka i ugotowane edamame (ja używałam mrożonego, kupuje w sklepie orientalnym). Dodaj usmażone tofu i posyp orzechami. Podawaj z pieczywem lub np. komosą ryżową/kaszą kuskus. Wartości odżywcze 1 porcji Energia: 301 kcal. Białko: 21 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 21 g

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3042 Data: 2021-08-25 09:38:25
  • Pasztet warzywny

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Z wierzchu pasztet posypujemy kaszą manną. Pieczemy w temperaturze 190- 200 stopni około godziny. Pasztet najlepiej kroić jak już przestygnie. Wartości odżywcze: Cała porcja to 1160 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 68 g, Węglowodany 108 g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3057 Data: 2018-05-30 07:09:59
  • [...] miksując. Foremkę wyłożoną na dnie papierem - ja używam tortownicy o średnicy 18 cm - smarujemy po bokach masłem i wlewamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 6 porcji. Każda z nich to 290 kcal. Białko 7 g, Tłuszcze 12 g, Węglowodany 51 g. Smacznego. Sezon na rabarbar krótki - korzystajcie!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2235 Data: 2018-07-02 13:56:31
  • [...] oliwki i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano i dusimy około 10-20 minut na bardzo małym ogniu. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 4 porcje. Każda to 300 kcal. Białko 42 g, Tłuszcz 9 g, Węglowodany 14 g. Idealnie komponuje się z kasza bulgur i świeżym miksem sałat. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3168 Data: 2018-08-03 08:08:47
  • Białkowa babeczka dyniowa

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g. Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie sobie wyliczyć. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1944 Data: 2019-01-07 09:36:39
  • Fit panna cotta low fat

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] obrotach do uzyskania gładkiej masy i jeszcze ciepłe przekładamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Można udekorować świeżymy owocami lub czekoladą. Gotowe. Wartość odżywcza: Z podanych składników otrzymacie dwie porcje. Każda to 196 kcal. Białko 16 g, Tłuszcze 3,3 g, Węglowodany 25,2 g. Kaloryka podana bez dekoracji. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2633 Data: 2019-01-14 09:18:12
  • Brownie bez dodatku cukru

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] pieczenia i formujemy z masy ciastka. Układając je pamiętajcie, że podczas pieczenia urosną, więc zachowajcie odstępy na blaszce. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych ciastek ;) Pieczemy 12 minut w 180 stopniach. Pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowe. Wartości odżywcze: 1 ciacho to 189 kcal. Białko 3,4g, Tłuszcze 12,8g, Węglowodany 17,5g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2878 Data: 2019-02-01 12:12:38
  • Pistacjowa mleczna kanapka

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] rozprowadzamy po stężałej masie i układamy górną warstwę wafli. Całość wkładamy do lodówki. Ostatni krok to czekolada. Rozpuszczamy ją i smarujemy górę naszej mlecznej kanapki. Schładzamy. Gotowe. Wartości odżywcze: Z tej porcji wychodzą nam 4 sztuki kanapki. Każda z nich to 244 kcal. Białko 14,2g, Tłuszcze 10,7g, Węglowodany 19,3g. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1941 Data: 2019-03-24 08:50:39
  • [...] do zamrażalki. Po tym czasie masę kroimy na kawałki. Z tej porcji wyjdzie Wam 24 cukiery. Czekolady rozpuszczamy i oblewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Po około 30 minutach gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 24 cukierki. Każdy to 58 kcal. Białko 3 g, Tłuszcze 4 g, Węglowodany 2 g. Przechowywać w lodówce. Smacznego!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2551 Data: 2019-04-01 19:33:16