[...] na keks wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Studzimy w piekarniku. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 8 porcji. Każda to 147 kcal. Białko 5 g, Tłuszcz 6,7 g Węglowodany 17 g. Do ciasta możecie dodać suszoną żurawinę, pokruszoną gorzką czekoladę lub suszone śliwki. Smacznego!
[...] oraz kaszę mannę. Wszystko dokładnie wyrabiamy i zostawiamy na kilka minut. Formujemy kotleciki lub placuszki i smażymy na patelni z odrobiną Garlic cooking spray. Gotowe. Idealnie się komponuje z prostą sałatką oraz Dzikim sosem Salsa Mexicana. Wartości odżywcze: Cała porcja to 560 kcal. Białko 34 g, Tłuszcze 8,8 g, Węglowodany 77 g. Smacznego!
[...] i smażymy całość kolejne 30 sekund. Dodajemy część natki pietruszki, chilli, sól i krewetki. Smażymy do momentu aż krewetki będą gotowe. Kolejno dodajemy makaron, tarty parmezan oraz pozostałą część natki. Wszystko mieszamy i podajemy. Gotowe. Wartości odżywcze: Cała porcja to 544 kcal. Białko 30 g, Tłuszcz 24,4 Węglowodany 51 g. Smacznego!
[...] dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowe. Wartości odżywcze: Całość to 1900 kcal. Białko 142 g, Tłuszcze 96 g, Węglowodany 105 g. Smacznego!
[...] krótko zamarynowane polędwiczki. Usmażone przekładamy do sosu i dusimy całość około 10 minut. Gotowe. Podane samodzielnie dadzą nam keto posiłek. Jeśli nie musicie się ograniczać, polędwiczki najlepiej smakują z makaronem. Wartości odżywcze: Całość dzielimy na 4 porcje. Każda to 500 kcal. Białko 34 g, Tłuszcze 38 g, Węglowodany 6 g. Smacznego!
[...] dodajemy kaszy "na oko" i ponownie mieszamy. Patelnię spryskujemy olejem kokosowym, dobrze rozgrzewamy i łyżką nakładamy masę. Placuszki smażymy z każdej strony około minuty - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze: Cała porcja - bez dodatków - to 480 kcal. Białko 20 g, Tłuszcze 8,7 g, Węglowodany 82 g. Smacznego!
[...] 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze kotleciki. Warzywa kroimy na kawałki/ plasterki i wszystko nadziewamy na patyki do szaszłyków. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym Dzikim Sosem. Wartości odżywcze: Cała porcja to 470 kcal. Białko 23 g, Tłuszcze 15,5 g, Węglowodany 56 g. Smacznego!
[...] czekoladą wkładamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Przekładamy do pucharka/słoika. Czekoladę rozpuszczamy i polewamy nią masę. Chłodzimy około godziny. Dekorujemy kawałkiem czekolady, płatkami kokosa. Wartości odżywcze: Cała porcja to 358 kcal. Białko 28 g, Tłuszcze 18,6 g, Węglowodany 19 g. Makro podane bez dekoracji. Smacznego!
[...] Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 cm. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Na środek naleśnika wykładamy porcję fasolki, polewamy sosem, zawijamy i gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 5 porcji. Każda to 162 kcal. Białko 6.3 g, Tłuszcz 6,7 g, Węglowodany 22,2 g. Smacznego!
[...] miksujemy z 300 ml gorącej wody tak, by nie było grudek. Dodajemy pokrojone drobno morele - wszystko mieszamy i wykładamy na ciasto. Dekorujemy morelami. Gotowe. Idealne kiedy znajomi dzwonią, że zajrzą za godzinę :) Wartości odżywcze: Ciasto dzielimy na 4 porcje. Każda to tylko 183 kcal. Białko 8 g, Tłuszcze 8 g, Węglowodany 20 g. Smacznego!
[...] kokosowe, następnie dodaj ksylitol, sól oraz tapiokę, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 min często mieszając ugotowana tapioka powinna być przezroczysta przełóż ją do słoiczków i wstaw do lodówki na kilka godzin po tym czasie dodaj pulpę mango, wiórki kokosowe i pokruszoną czekoladę Wartości odżywcze 1 porcji kcal: 222 B: 3,5g T: 9g W: 34g
[...] konsystencji. Do miski przełóż szpinak, obranego i posiekanego w plastry ogórka i ugotowane edamame (ja używałam mrożonego, kupuje w sklepie orientalnym). Dodaj usmażone tofu i posyp orzechami. Podawaj z pieczywem lub np. komosą ryżową/kaszą kuskus. Wartości odżywcze 1 porcji Energia: 301 kcal. Białko: 21 g Tłuszcz: 17 g Węglowodany: 21 g
[...] Wszystko dokładnie mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Z wierzchu pasztet posypujemy kaszą manną. Pieczemy w temperaturze 190- 200 stopni około godziny. Pasztet najlepiej kroić jak już przestygnie. Wartości odżywcze: Cała porcja to 1160 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 68 g, Węglowodany 108 g. Smacznego!
[...] miksując. Foremkę wyłożoną na dnie papierem - ja używam tortownicy o średnicy 18 cm - smarujemy po bokach masłem i wlewamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 6 porcji. Każda z nich to 290 kcal. Białko 7 g, Tłuszcze 12 g, Węglowodany 51 g. Smacznego. Sezon na rabarbar krótki - korzystajcie!
[...] oliwki i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano i dusimy około 10-20 minut na bardzo małym ogniu. Gotowe! Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 4 porcje. Każda to 300 kcal. Białko 42 g, Tłuszcz 9 g, Węglowodany 14 g. Idealnie komponuje się z kasza bulgur i świeżym miksem sałat. Smacznego!
[...] wykorzystać foremkę o średnicy około 12 cm - tak jak zrobiłam to ja. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe. Wartości odżywcze: Całe ciasto to tylko 470 kcal. Białko 39 g, Tłuszcze 19 g, Węglowodany 40 g. Rada - pure z dyni możecie zamienić na pure z jabłek, śliwek lub banana - jednak wtedy makro musicie sobie wyliczyć. [...]
[...] obrotach do uzyskania gładkiej masy i jeszcze ciepłe przekładamy do kieliszków. Wstawiamy do lodówki na 2 h. Można udekorować świeżymy owocami lub czekoladą. Gotowe. Wartość odżywcza: Z podanych składników otrzymacie dwie porcje. Każda to 196 kcal. Białko 16 g, Tłuszcze 3,3 g, Węglowodany 25,2 g. Kaloryka podana bez dekoracji. Smacznego!
[...] pieczenia i formujemy z masy ciastka. Układając je pamiętajcie, że podczas pieczenia urosną, więc zachowajcie odstępy na blaszce. Z tej porcji wychodzi 6 solidnych ciastek ;) Pieczemy 12 minut w 180 stopniach. Pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowe. Wartości odżywcze: 1 ciacho to 189 kcal. Białko 3,4g, Tłuszcze 12,8g, Węglowodany 17,5g. Smacznego!
[...] rozprowadzamy po stężałej masie i układamy górną warstwę wafli. Całość wkładamy do lodówki. Ostatni krok to czekolada. Rozpuszczamy ją i smarujemy górę naszej mlecznej kanapki. Schładzamy. Gotowe. Wartości odżywcze: Z tej porcji wychodzą nam 4 sztuki kanapki. Każda z nich to 244 kcal. Białko 14,2g, Tłuszcze 10,7g, Węglowodany 19,3g. Smacznego!
[...] do zamrażalki. Po tym czasie masę kroimy na kawałki. Z tej porcji wyjdzie Wam 24 cukiery. Czekolady rozpuszczamy i oblewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Po około 30 minutach gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 24 cukierki. Każdy to 58 kcal. Białko 3 g, Tłuszcze 4 g, Węglowodany 2 g. Przechowywać w lodówce. Smacznego!